Nieuwsbericht geplaatst op 28 december 2013, 00:23 World Dart Championship

Raymond van Barneveld uit het WK Darts

Raymond van Barneveld speelde niet sterk en had meer dan drie sets nodig om een beetje in zijn spel te komen. Ook Webster speelde niet op de top van zijn kunnen en zo was het een matige dartwedstrijd tot de vierde set. De tussenstand was op dat moment 2-2. Vanaf de vijfde set was er meer ontspanning bij beide spelers en hengelde beide darters de ene na de andere leg binnen en Mark Webster trok aan het langste eind en schakelde Barney uit. 


Nadat de opkomst dames van het podium verdwenen mochten de twee oud wereldkampioenen aantreden in de wk dartwedstrijd met als winst een plek bij de laatste acht. De eerste set ging niet makkelijk voor Barney. De ene leg na de andere was er een break. Zo pakte Webster twee keer de leg van Raymond en Raymond twee keer die van Mark Webster. Na 4 legs stond het dus 2-2 en werd begonnen aan de laatste leg van deze set. De hoogste finish was op dat moment 40 met een gemiddelde van rond de 88 punten. Ook de laatste leg werd er niet gescoord door van Barneveld maar gelukkig lukte het Mark Webster ook niet echt en pakte Raymond de vijfde en leg hiermee de winst in de eerste set. 

De tweede set werd begonnen door Mark Webster welke de eerste leg won en Barney behield nu ook zijn eigen leg. Beide darters speelde met een laag gemiddelde van onder de 90 punten en beide spelers leken met veel spanning te spelen en kwamen niet echt in hun eigen spel. De dubbels werden ruim gemist en langzaam zakte het punten aantal naar beneden om een finish te bereiken. Geen spektakel deze set, beide spelers pakte hun eigen leg maar in de vijfde leg leg lukte het Mark Webster om de set te behouden en hiermee op 1-1 in sets te komen. 

De wedstrijd komt niet los, beide spelers lijken heel erg gespannen en zijn misschien wel toe aan de pauze. Beide darters zitten op een gemiddelde van 88 punten en een check out van 25% met een hoogste finish van 47 voor Mark Webster en 56 voor Raymond van Barneveld. 

Raymond_van_Barneveld_Shirt_wissel.jpgDe eerste twee sets speelde Barney in een grijs shirt en na de pauze kwam hij terug in zijn bekendere blauw witte shirt. Zie foto. 

De derde set mocht Raymond beginnen en deze pakte meteen de eerste leg met de hoogste finish op dat moment bij deze dartwedstrijd, namelijk 86. De volgende leg gooide Webster een paar mooie 180`ers en pakte hiermee snel de tweede leg. Gelukkig leek het niveau van de wedstrijd ook wat omhoog te gaan want beide spelers pakte nu wat triples. Webster kwam in de derde leg eerst op een finish maar gooide mis. Barney gooide snel uit en pakte de derde leg in de derde set. De vierde leg kwam op een 110 finish voor Barney en pakte hiermee de derde set. Tussenstand 1-2. 

De vierse set begon Raymond een stuk sterker met een finish van 77 lukte het hem om Mark te "breaken". Jammer genoeg lukte het Mark om de volgende leg meteen terug te breaken, dit terwijl Raymond best goed gooide. De derde leg lukte het Raymond niet om een 116 finish te gooien en zo behield Mark zijn leg en kwam op voorsprong met 2-1 in legs. 
Door een onfortuinlijke dartpijl gooide Webster niet de vierde leg uit en kon Barney gelijk komen in deze set, 2-2. De vijfde leg werd gestart met 3 x 180 van de spelers en Webster stond al snel op een 101 finish en gooide deze uit. Tussenstand 2-2 in sets. 

De vijfde set begon Raymond met 2 x 180 en stond na 9 pijlen op 41 en met 12 pijlen gooide hij de eerste leg uit en de start was dus top. De tweede leg hadden ook behoorlijk scores en er leek meer ontspanning bij Raymond. Al snel pakte hij dan ook de tweede en derde leg met een 120 finish. Ook zijn dartgemiddelde was aan het klimmen naar bijna 95 punten en een check out van 42%. Ondertussen pakte Raymond van Barneveld dus de vijfde set, tussenstand 2-3. 

De zesde set was voor Mark Webster, deze pakte redelijk simpel de eerste en tweede leg, daar Raymond niet echt punten pakte en gingen beide spelers op de beslissende zevende set af. De zesde set werd gewonnen door Webster, tussenstand 3-3 in sets. 

De beslissende zevende set werd begonnen door Raymond met matige scores onder de 100 punten en Mark Webster pakte met dubbel 11 de eerste leg en forceerde een break op Raymond van Barneveld. Barney stond op dit moment voor het eerst achter in deze dartpartij. Webster stoomde hierna door en had ondertussen al vier legs achter elkaar gewonnen en pakte ook de vijfde leg achter elkaar. Tussenstand 2-0 in legs in de zevende set. Nu moest Barney alles winnen maar dit leek niet te lukken. 

De tegenstander van Mark Webster is de winnaar tussen de dartwedstrijd van morgen Michael van Gerwen tegen Gary Anderson. Terug

 
Reacties

Plaats een reactie:

Uw naam:
Uw reactie:

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.

    Dart Headlines

Michael van Gerwen wint Grand Slam of Darts
32 dartspelers kwamen naar het darttoernooi in de Wolverhampton C...Lees verder

van Barneveld strand halve finale Grand Slam Darts
In de tweede halve finale van de Grand Slam of Darts in Wolverham...Lees verder

van Gerwen bereikt finale Grand Slam of Darts
Michael van Gerwen bereikt finale Grand Slam of Darts 2015. ...Lees verder

    Nieuwste Dartvideo

Dartvideo Two 9 Dart Finishes - Phil Taylor - 2010 Premier L
Phil Taylor hits two 9 Darters against James Wade during the Fina...Bekijken

    Meer Sportnieuws

Schaatswedstrijden
Wielerwedstrijden
Voetbalwedstrijden

    Diversen Shop`s

Dartkleding
DartShop
Voetbalshop
Voetbalkleding
Racefietsen
Wielerkleding

    Advertenties

    Dartblog

Dartblog Hazel O' Sullivan en Kelly Donegan op PDC WK Darts
Bericht is per ongeluk verwijderd en terug geplaatst want we wilde u dit toch niet onthouden ... Lees verder

    Column

Column Opkomst Dames (Walk on Girls) PDC WK Darts
Bij de opkomst van de darters tijdens het WK Darten ziet u op Televisie iedere keer twee leuke dames... Lees verder

    Interview

Interview Interview Michael van Gerwen voor WK Darts
Voor de start van het WK Darts werd de nummer 2 van de dartwereld, Michael van Gerwen geinterviewed ... Lees verder

    NDB

NDB Nederlandse Dartbond vernieuwd website
De Nederlandse Dartbond is trots om te melden dat na maanden van voorbereiding de nieuwe website geo... Lees verder

    Facebook

Facebook Volg Dartwedstrijden.com op Facebook en Twitter
Voor alle dartliefhebbers is er nog een extra mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de la... Lees verder

    Informatie Dartwedstrijden.com

Dart redactie Dartliefhebbers - Redacteuren gezocht
Kom jij ons team van redacteuren versterken ?
Meld je aan... Lees verder

Dartwedstrijden Social Media Social Media Dartwedstrijden.com :

  Volg Dartwedstrijden op Twitter  Volg Dartwedstrijden.com op Facebook  Volg Dartwedstrijden via RRS